Производители

Регистриране

Можете да поръчате от prostor-bg.com като гост или като регистриран потребител.  

За да се регистрирате трябва да изберете уникално потребителско име и парола, както и да посочите адрес за доставка, име и фамилия, e-mail, телефон(и) за връзка, при което Вашите данни ще бъдат запаметени в нашата система. След успешна регистрация и съхраняване на Вашите данни в системата, при всяка нова поръчка Вие ще имате възможност да промените адреса за доставка и личните си данни, както и да посочите Ваш представител, който да приеме поръчката – ако това е необходимо.  

 

ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ДАННИТЕ

 

Личните данни които предоставяте на PROSTOR-BG.COM ще бъдат използвани единствено и само във връзка в обслужването Ви като клиент – за обработка и доставка на поръчката, осъществяването на връзка с Вас и доставяне на информация под формата на информационен бюлетин (абонаментът за който можете да отмените по всяко време). PROSTOR-BG.COM Ви гарантира че личните Ви данни няма да бъдат предоставяни на трети лица или изпозлвани за цели различни от гореупоменатите. 

 

 

ПОРЪЧКА

 

Можете да поръчате от PROSTOR-BG.COM в денонощието, включително в събота и неделя и официални празници. При финализиране на Вашата поръчка имате възможност да прегледате продуктите които сте избрали както и информацията за доставка и връзка с Вас – и при нужда да направите корекции. Ще бъдете уведомени чрез имейл за получаването, потвърждаването и изпращането на Вашата поръчка. В рамките на същия работен ден, в който е направена поръчката ще получите и телефонно обаждане от наш оператор за потвърждаване на Вашата заявка. Във всеки един момент можете да проверявате статуса на Вашата поръчка във Вашия профил в PROSTOR-BG.COM.

 

 

ЦЕНА НА ПОРЪЧКАТА

 

Крайната дължима сума представлява сбор от всички отделни продукти които сте поръчали, плюс цената за доставка. Всички артикули са с предварително начислено ДДС.

 

 

ПРОБЛЕМИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА

 

Възможни проблеми при осъществяване на поръчката:

 

1.Един или повече от поръчаните артикули не е на лице; при такива обстоятелства представител на PROSTOR-BG.COM ще се свърже с Вас във възможно най-кратки срокове;

2.Адресът за доставка/плащане е непълен или погрешен;

3.Неуспешно плащане, при избор на банков превод или EPAY за извършване на транзакцията;

4.Погрешен телефон за връзка с клиента;

 

В случай на проблеми при доставката по причина на PROSTOR-BG.COM, ние носим отговорност за всички възникнали допълнителни разходи. Клиентът покрива допълнителните разходи, в случай че той е отговорен за възникването им.

 

 

МЕТОДИ ЗА ПЛАЩАНЕ 

 

1. Наложен платеж (при получаване на стокота) – плащате цялата дължима сума на куриера при получаване на поръчката;

 

2. Плащане по банков път – банков превод по сметка на PROSTOR-BG.COM посочена в настоящия сайт; при получаване на стоката, не се заплаща на куриера;

 

3. Плащане чрез EPAY (приема плащания с карти Борика, Euroline, Maestro, Master Card, Visa Electron, Visa Classic) – при избиране на тази опция ще бъдете пренасочени към сайт на EPAY, където можете да извършите необходимата транзакция; едва след получаване на дължимата сума в EPAY акаунта на PROSTOR-BG.COM, Вашата поръчка ще бъде обработена; не дължите пари на куриера при получаване на стоката;

 

 

ОТКАЗ НА ПОРЪЧКА

 

Според разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП, потребителят има право да върне закупената от него стока в рамките на 7 работни дни от датата на закупуването й. За целта предметът на сделката трябва да бъде в оригинална опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на стоката. 

 

Гаранция


Преди употреба на стоките, моля прочетете инструкциите за употреба и гаранционната карта.

Гаранционното обслужване на стоките се извършва в сервизите посочени в гаранционната карта.

PROSTOR-BG.COM предоставя пълното си съдействие при комуникацията между клиента и съответния сервиз за гаранционно обслужване при откриване на фабричен дефект или повреда.

За начало на гаранционният срок се счита датата на продажба и е валиден на територията на Република България. 

Гаранцията може да не важи  за определени компоненти на стоката, които са без или с ограничен гаранционен срок (до 3, 6 или 12 месеца) съгласно условията на производителя на продукта. С намален гаранционен срок могат да бъдат акумулаторни батерии, външни адаптери за захранване, дистанционни, слушалки, памет карти, кабели, панели и други компоненти и аксесоари.

Стоки, които са компоненти, а не са краен продукт, са с гаранционен срок 12 месеца или срок определен от производителя.

Консумативите (мастила, мастилници, глави за мастилено-струйни принтери, тонери и барабани за лазерни принтери и копири, оптични носители и др.) нямат гаранция.


Гаранционното обслужване може да бъде отказано в следните случаи:


- Когато не се представят гаранционни документи или има несъответствие между посочените данни в гаранционната карта с тези на стоката.

- Когато серийния номер (IMEI) липсва или е нечетлив.

- Когато гаранционните документи са преправяни. 

- Когато повредите са причинени от неправилна или груба: употреба/транпорт/съхранение/монтаж, небрежност, механично увреждане, изпускане, удар, заливане с течности или храна, влияние на химически продукти, излагане на влага, изпарения, пряка слънчева светлина или на крайни температурни условия, корозия, окисление, вибрации, лошо охлаждане, използване на неоригинални зарядни устройства и други неоригинални аксесоари, обърнат поляритет на батерии, токови удари, лошо заземяване, природни бедствия и външни въздействия, включително недобре изпълнена кабелна мрежова връзка и/или телефонна линия, работа в замърсена среда, проникнали насекоми и други независещи от производителя причини, нарушен външен вид, влошаване поради неправилна експлоатация (включително повредени гнезда, жакове, куплунзи и др).

- Когато целостта на стоката или опаковката е нарушена.

- Когато етикетът на производителя или гаранционният стикер липсват или са изтрити.

- Когато продуктът е експлоатиран неправилно, в противоречие с инструкциите и гаранционните условия на производителя в гаранционната карта или съпътстващата продукта документация.

- Когато стоката е отваряна или разглобявана, правени са неоторизирани опити за ремонт или за промяна на конструкцията или конфигурацията, извършвани са механични или софтуерни интервенции, използвани са некачествени и/или неоригинални консумативи, носители на данни, аксесоари.

- Когато е инсталиран нелицензиран софтуер, неоторизирани модификации на вградения софтуер (включително BIOS ), при наличие на вируси.

- Гаранцията не важи за софтуер, инсталирани драйвери, настройки, данните на клиента в повредените устройства.

- Когато стоката е ескплоатирана не по предназначение.

- Когато битови стоки са използвани за търговски и/или професионални цели, в заведения, отдаване под наем и др.

- При постъпване на продукта за сервиз се издава сервизен протокол (в два екземпляра), попълнен от служител и подписан от клиента.

Срок за отстраняване на повредата е 30 работни дни от датата на приемане на продукта в сервиза.

- При рекламация, клиентът трябва да представи гаранционна карта. В противен случай гаранцията на стоката е невалидна.

- Независимо от търговската гаранция продавачът отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба съгласно разпоредбите на ЗЗП.